Wednesday, September 9, 2015

20 jaar sensei

Gevaarlijke overval in de Leidse Merenwijk

De laatste training van het seizoen 2014/2015 van de Mushin dojo zou een rustige avond worden bij J. Fredriksz sensei thuis. Er waren voorbereidingen voor een stukje theorie en een hapje en een drankje om het seizoen af te sluiten. Helaas liep het anders dan verwacht. Bovengenoemde leraar werd namelijk het doelwit van een listig complot.  Hij werd in zijn eigen huis overvallen door zijn eigen leerlingen.

Het brein achter deze actie was ene Frans de R. Het was zijn aansporen dat alle medeplichtigen ertoe leidde zich te verzamelen bij de glasbakken aan de rand van de Merenwijk in Leiden. Een aantal van de kyudoka waren nog bij de verkeerde bakken beland. Helaas kregen ze net op tijd een tip van de bestuurster van een verdacht, lichtblauw autootje. Deze bende was niet te stoppen.

Eenmaal aangekomen bij de glasbakken, bereidde de groep zich voor. Het pakketje dat zorgvuldig in het autootje was vervoerd, werd bewonderd en alle koppen werden geteld. Toen na enige onzekerheid toch iedereen compleet bleek te zijn, liep de stoet naar het plaats-delict. Vanaf dit moment is er bewijs op video en foto. Een van de fragmenten zullen we hier voor het eerst openbaar maken.

En wat was uiteindelijk de reden voor deze onverwachte inval? 20 jaar leraarschap bij de Mushin dojo. (of was het langer?) Sensei, gefeliciteerd!

Esther Schreuders