Monday, May 21, 2018

Japanmarkt 2018Afgelopen zondag 20 mei werd in Leiden voor de elfde keer de Japanmarkt gehouden. De Japanmarkt besloeg ook dit jaar een groot deel van het Rapenburg en de Groenhazengracht. Er was vanalles te doen en in de meer dan 75 kramen was voor een ieder wel iets te vinden. Ook Japans eten en drinken was goed vertegenwoordigd. Voor spektakel en allerhande budo demonstraties werd de hal van het Rijksmuseum van Oudheden, schuin tegenover Japanmuseum SieboldHuis opengesteld. Daar werden gedurende de gehele middag vechtsportdemonstraties gehouden. Deze werden afgewisseld door energieke optredens van de Leidse dansgroep Raiden Yosakoi. Volgend jaar maar eens meedraaien mat deze demonstraties.

Mushin Dojo kan hier niet altijd bijzijn omdat de Japandag samenvalt met het Pinksterseminar in Groningen. Dit jaar echter waren wij niet naar Groningen. Frans, Petra, Arjan en Ton van Mushin Dojo Leiden namen de gelegenheid waar om de bezoekers van de markt en de budo demonstraties warm te maken voor Kyudo. De toegepaste techniek bestond uit het aanspreken en door middel van een kort gesprekje enthausiasmeren van de mensen. De reacties van e mensen was over het algemeen erg enthausiast en nieuwsgierig.

In totaal zijn er zo'n 200 flyers uitgedeeld. Nu maar hopen dat deze actie wat gaat opleveren. Het was in ieder geval een nuttige maar ook gezellige dag. Namens Mushin, dank voor jullie inzet!

.