Monday, August 6, 2018

Barbecue 15-07-2018

Zoals elk jaar was er weer een informele bijeenkomst om het kyudo-jaar af te sluiten. Deze keer werd er gekozen voor een barbecue, waar partners en introduc├ęs ook welkom waren. Iedereen nam iets te eten of drinken mee, en er zaten enkele heerlijke creaties tussen. Ton Magielsen nam het op zich om gastheer te zijn en het hoofdgerecht te verzorgen: verfijnd gemarineerde satay, op Indonesische wijze bereid, van varkens- en geitenvlees. In zijn huis in Boskoop met idyllische tuin en authentieke Japanse bomen en stenen op een korte afstand kwam niemand iets te kort. Ton, dank je wel, en ook hartelijk dank aan Jet voor haar hulp en gastvrijheid.

Het was na een zeer bewogen jaar vooral een gezellige bijeenkomst, waar er veel gelegenheid was om bij te praten over elkaars persoonlijke omstandigheden. Natuurlijk was er ook een moment voor een wat meer serieuze toon, toen – zoals gebruikelijk – een dankwoord werd geuit richting Jimmy-sensei, die ook dit jaar weer zijn ontzettende inzet heeft getoond voor onze dojo en voor het Nederlandse kyudo. Ondergetekende mocht namens iedereen het sentiment verwoorden, wat een voorrecht het is om elke keer weer les te krijgen van onze sensei, die schier onvermoeibaar en met eindeloos geduld ons elke keer weer de weg wijst om te groeien.

Deze fijne avond was zeker voor herhaling vatbaar, en we kijken er allemaal naar uit om elkaar weer regelmatig te zien in het nieuwe seizoen. Prettige vakantie allemaal!

Arjan


.