Monday, December 31, 2018

Afsluiting 2018 Engaku-an Kyudo

Afgelopen zondag 22 december was het dan zover, de allerlaatste keer dat er Kyudo werd beoefend in de Engaku-an Kyudo dojo in Vijfhuizen. Een half jaar geleden kon niemand nog vermoeden dat er aan de vanzelfsprekendheid van de reguliere en de zondagse trainingen in deze prachtige dojo zomaar een eind zou kunnen komen.


De jaarlijkse Oliebollen tai-kai vond plaats met de traditionele afsluiting van het Kyudo-jaar.
10 Jaar Engaku-an dojo werd met een Yawatachi van Hans de Wekker sensei afgesloten.


Tijdens de pauze werden zoals altijd de tafels bij elkaar gezet om samen van lekkernijen te genieten, wat te kletsen en terug te kijken op het afgelopen jaar. Er werd een theeceremonie uitgevoerd door een van de Japanse leden, aangevuld met uitgebreide uitleg over de geschiedenis van deze ceremonie. Hans sensei en Linda sempai werden in het zonnetje gezet en verrast met presentjes en dankwoorden.
Het is een gezellige ochtend geworden.

Hans sensei's boodschap voor die dag was: "Met deze zondag komt er een einde aan een stukje Kyudo geschiedenis en tegelijkertijd betekent dit einde ook een nieuw begin, een nieuwe omgeving en nieuwe uitdaging". De Michi no kai Kyudogroep zal vanaf januari 2019 hun trainingen voortzetten op de nieuwe locatie, de Meent in Amstelveen. Alle leden van Mushin Dojo Leiden spreken hun dank uit naar Hans sensei en Linda sempai voor hun onuitputtelijke inzet en vriendschap en we hopen nog lang met elkaar te trainen.


Aan alle Sensei en kyudoka veel geluk toegewenst in het nieuwe jaar.


.