Friday, January 18, 2019

Nieuwjaarsverschieting 2019

Donderdag 10 januari vond een nieuwjaarsverschieting plaats in de Mushin dojo. Het was een bijzondere gelegenheid, want het was de eerste keer in de geschiedenis van de dojo dat dit evenement ter plaatse werd gevierd.

Voor het schieten maande sensei om vooral de negatieve zaken van vorig jaar achter te laten, en het nieuwe jaar met open armen te ontvangen. Wat er ook gebeurt op je pad, het is van essentieel belang om het pad te blijven lopen. Alles is leren.

De viering begon met een yawatashi sharei met hikime-ya, uitgevoerd door Jimmy sensei (ite), Tuomas, en Frans (eerste en tweede kaizoe). Zoals gezegd een bijzonder moment, want voor de eerste keer klonk het geluid van de hikime-ya in de Mushin dojo.

Vervolgens mochten de schutters hun pijlen richten op de mato die, zoals elk jaar, door Maroeska waren bereid: dit jaar toonden ze een varken.

Het was Ton die dit dier op de meest dodelijke plek wist te raken, vlak onder het oog, en er met de nieuwjaarszegen vandoor mocht gaan. 


Daarna werd er overgegaan naar het onofficiƫle gedeelte en werd iedereen getrakteerd op sake en sushi.

Het was erg gezellig en ik denk dat iedereen het over eens zal zijn dat we het jaar positief zijn begonnen.  We hopen dat iedereen een goed jaar tegemoet gaat!

.