Wednesday, April 10, 2019

Workshop Tanuki

Afgelopen dinsdag 2 april 2019 werd er in de Mushin dojo in Leiden een speciale workshop gehouden voor Tanuki (Leidse verening voor studenten Japanologie) uit Leiden. Er werd geopend met een yawatashi, een ceremonieel schot uitgevoerd door Frans de Reus als Ite, Jimmy fredriksz als Dai ichi kaizoe en Ton Magielsen als Dai ni kaizoe. 


Na deze ceremonie gaf Jimmy Fredriksz sensei een korte inleiding over de achtergrond van Kyudo. Hierna werd de groep opgedeeld in 3 kleinere groepjes met elk een eigen begeleider. Eerst werden de 8 fases van het schot droog geoefend. Toen iedereen aan de beurt was geweest werd in dezelfde volgorde geoefend met de gomikyu, een trek-elastiek om te oefenen.


Toen was het tijd voor het echte werk. De bogen en pijlen werden erbij gehaald en iedereen mocht een schot lossen in het veiligheidsnet. Het was mooi om te zien dat iedereen er veel plezier in had. Na de oefeningen was er nog tijd voor wat vragen welke door Jimmy Fredriksz sensei werden beantwoord. Het was al met al een geslaagde workshop..