Wednesday, January 29, 2020

Nieuwjaarsverschieting 2020

Op donderdag 9 januari vond de nieuwjaarsverschieting van de KFH plaats. Leden, familie en vrienden waren te gast in de Mushin dojo te Leiden. 

Na Hairei (het groeten) richtte de secretaris, Katya Polhaupessy (als vervanger voor de voorzitter), een hartelijk welkomstwoord tot alle aanwezigen en werd het programma aangekondigd. 

Dit bestond in de eerste plaats uit een uitvoerige Makiwara sharei uit de Bishu Chikurin ryu, uitgevoerd door Ite Hans de Wekker sensei (Michi no Kai dojo), bijgestaan door Kazoe Jimmy Fredriksz sensei (Mushin dojo). Daarop volgde een Yawatashi met de HikimeYa (fluitende pijl), geschoten door Ite Jimmy sensei, die werd bijgestaan door Daichi Kazoe Cor Takken en Daini Kazoe Frans de Reus.  

Hierna mochten alle schutters hun kansen wagen op de mato, die voor de gelegenheid was beplakt met een afbeelding van de Rat, het dier dat in de Chinese astrologie bij het jaar 2020 hoort. Deze afbeelding was zoals gebruikelijk zeer kundig ontworpen door Maroeska van Veen.

Na dit officiële gedeelte was er een feestelijk drankje (saké) en hapje (sushi). Tenslotte kon, naar oud gebruik, iedereen die een cadeautje had meegebracht er ook weer een terugnemen. 

Het was een heel gezellig en voorspoedig verlopen evenement, wat hopelijk een goed voorteken is voor het nieuwe jaar.  

Shinnen omedetō gozaimasu !


.