Sunday, July 4, 2021

Centrale training KFH en Introductie workshop

Zondag 27 juni jl. was er weer een centrale training in combinatie met een introductie workshop voor nieuwkomers en belangstellenden. Onze voorzitter Felix van der Linden verwelkomde iedereen. Na de opening, Harei en demonstratie Mochi Mato met Jimmy sensei en Cor Takken, konden alle kyudoka voorschieten en samen trainen.  


De introductie-workshop werd geleid door senpai Frans de Reus en Cor Takken. Eerst was er een korte uitleg over wat Kyudo inhoudt, daarna werd er kennis gemaakt met het materiaal. Basishoudingen werden uiteen gezet en er werd goed geoefend met de gomikyu. Ook werd er uitgelegd hoe de handschoen te gebruiken en kon er voor het eerst aan een boog getrokken worden; dit was een hele beleving voor de belangstellenden. De tijd vloog spoedig voorbij en zo kon er aan het einde van de drie uur durende workshop schoten gelost worden in de richting van het net.

Het is mogelijk om je in te schrijven voor een beginnerscursus van 3 maanden, deze cursus zal starten in september 2021. Voor meer informatie stuur een e-mail bericht naar info@mushindojo.nl of naar het secretariaat info@kyudo-holland.nl.