Kamidana

Als we bij het binnenkomen in de Kyudojo buigen voor de kami dana beloven we de Kami dat we op een eerlijke manier Kyudo zullen beoefenen, met de juiste instelling de weg volgen en de instructies van de Sensei opvolgen.

De spiegel (Yata no Kagami, wijsheid)  in de kamidana reflecteert ons innerlijke zelf. Hij reflecteert ook de puurheid van je hart waarnaar wij in onze kyudotraining streven.

Op beide zijde bevindt zich de heilige tak (Skakai). Symboliek: groeit recht naar de hemel. De bladeren symboliseren welvaart.

Het klappen van de handen is een uiting van de eed die we maken om vredelievend te trainen en elkaar behulpzaam te zijn.

Het touw (Kazari) vertegenwoordigt het zonlicht.

De papieren stroken(Shide), een shide is in feite een gestileerd overblijfsel van de vroegere offerandes.

Ofuda 御札, het gebedsplankje is een gofu (护符) of een Talisman uitgegeven door de Shinto-schrijn. Het wordt ook wel Shinpu (神符) genoemd.  De inscriptie is de naam van een Kami, de naam van Shinto-schrijn, of een Kami op een strook van papier, hout, laken, of metaal.

Een populaire O-fuda genaamd Jingu Taima (神宫大麻) of gewoon Taima (大麻) is afgegeven door Ise Jingu (Schrijn).   Een draagbare vorm van O-fuda, zogenoemde Omamori (お守り) wordt meestal verpakt in een klein zakje gemaakt van versierde doek.

• Terug Over Kyudo