Welkom op de website van Mushin Kyudojo


Kyudo, letterlijk “de weg van de boog” is de traditionele vorm van boogschieten die haar oorsprong vindt in Japan.

"Vallende bloesems
dragen de belofte mee
van een goede oogst. "De haiku hierboven en tevens motto voor de Kyudogroep van Leiden is in 1986 geschreven door Simon van den Nieuwendijk Sensei († 1987).


De Dojo in Leiden is in augustus 1984 opgestart door Kees Buurman ( † 1997) met 10 leerlingen in een oud pakhuis aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Kees Buurman Sempai was leerling van Simon van den Nieuwendijk Sensei die het Kyudo in Nederland introduceerde. Tot het moment dat hij afscheid nam van de Dojo in november 1993 heeft Kees Buurman Sempai zich altijd volledig ingezet voor het Kyudo zowel regionaal als op landelijk niveau.

De huidige leraar is Jimmy Fredriksz Sensei, thans Renshi Rokudan (6e Dan). Hij is één van de 10 leerlingen die in Leiden bij Kees Buurman Sempai startte. In de traditie van Kyudo werd de plek bij vertrek van Kees Buurman Sempai opgevuld door Jimmy Fredriksz Sensei, tot op heden is hij leraar aan de Mushin Dojo in Leiden. De stijl waarin hij lesgeeft is de bondsstijl van de IKyF. Zijn persoonlijke trainingen volgt hij bij zijn leraar Hans de Wekker Sensei in de Engaku-An Dojo te Vijfhuizen en tevens in Japan.

Training bijwonen
Het is altijd mogelijk vrijblijvend een training bij te wonen. Neem contact op met Frans de Reus voor een afspraak. Zie de contactgegevens hieronder. Wij zien je graag tegemoet!


Trainingstijd en locatie
Dinsdagavond: 19.00 uur tot 21.00 uur
Donderdagavond: 20.00 uur tot 22.00 uur

Aangesloten bij: Kyudo Federatie Nederland (K.F.H.). De leraren van de KFH trainen in Japan onder leiding van Japanse Sensei in de Tokufukai Renmei. 

Locatie: Gymzaal Stedelijk Gymnasium, Fruinlaan 15  2313 EP  Leiden

Contact:
Dhr. Frans de Reus - dojoleider
T: 06 - 187 109 66
E: info@mushindojo.nl.