Welkom op de website van Mushin Kyudojo


Kyudo, letterlijk “de weg van de boog” is de traditionele vorm van boogschieten die haar oorsprong vindt in Japan.

"Vallende bloesems dragen de belofte mee van een goede oogst. "

De haiku hierboven en tevens motto voor de kyudogroep van Leiden is in 1986 geschreven door Simon van den Nieuwendijk Sensei († 1987).

De Dojo in Leiden is in augustus 1984 opgestart door Kees Buurman ( † 1997) met 10 leerlingen in een oud pakhuis aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Kees Buurman Sempai was leerling van Simon van den Nieuwendijk Sensei die het Kyudo in Nederland introduceerde. Tot het moment dat hij afscheid nam van de Dojo in november 1993 heeft Kees Buurman Sempai zich altijd volledig ingezet voor het Kyudo zowel regionaal als op landelijk niveau.

De huidige leraar is Jimmy Fredriksz Sensei, thans Renshi Rokudan (6e Dan). Hij is één van de 10 leerlingen die in Leiden bij Kees Buurman Sempai startte. In de traditie van Kyudo werd de plek bij vertrek van Kees Buurman Sempai opgevuld door Jimmy Fredriksz Sensei, tot op heden is hij leraar aan de Mushin Dojo in Leiden.

Training bijwonen
Het is altijd mogelijk vrijblijvend een training bij te wonen. Neem contact op met Frans de Reus voor een afspraak. Zie de contactgegevens hieronder. Je bent van harte welkom!

Trainingsdagen
Maandag: 20:00 - 22.00 uur
Donderdag: 20.00 - 22.00 uur

Locatie
Gymzaal Stedelijk Gymnasium, Fruinlaan 15  2313 EP  Leiden

Contact:
Dhr. Frans de Reus - dojoleider
T: 06 - 187 109 66
E: mushindojo.leiden@gmail.com

Aangesloten bij Kyudo Renmei Nederland (KRN).

.